Druga večer 11. tjedna psihologije odisala je sportskih duhom

U utorak 20.2.2018. Gradska knjižnica i čitaonica bila je popunjena do zadnjeg mjesta sportašima, trenerima, roditeljima i svima ostalima koji na neki način sudjeluju u životu sportaša, rekreativca ili profesionalca.

I večeras je uz nas bio zamjenik gradonačelnika Damir Marenić, koji je ujedno i veliki zaljubljenik u sport, kako je istaknuo u svom pozdravnom govoru.

Predsjednica Društva psihologa VPŽ Jasna Per-Kožnjak pozdravila je prisutne i najavila našeg uvaženog predavača, sportskog psihologa, Amira Zulića.

Profesor Zulić govorio je o važnosti psihološke pripreme sportaša te nas upoznao s oblicima rada unutar psihološke pripreme. Predavanje je bilo interaktivno s mnogim pitanjima i komentarima zainteresiranog auditorija. Profesor Zulić predavanje je završio kratkom vježbom koja nam je pokazala djelić njegova rada sa sportašima u sklopu mentalnog treninga.

Misao koja nam je ostala nakon predavanja i koju možemo primijeniti u svakom području života, a ne samo sportu je „ako radimo ono što volimo i pri tome se dobro osjećamo, bliži smo maksimalnoj efikasnosti.“