11. tjedan psihologije započeo je predstavljanjem knjige „Perspektiva žene“

11. tjedan psihologije započeo je predstavljanjem knjige „Perspektiva žene“ čiji autori su psihijatrica Elvira Koić i pomoćnik ministra hrvatskih branitelja Nenad Križić.

Tjedan psihologije otvorio je zamjenik gradonačelnika Damir Marenić koji nam je uputio mnoštvo lijepih riječi i pružio nam podršku zajedno sa zamjenicom gradonačelnika Vlastom Honjek-Golinac. Svojim prisustvom uveličala je otvorenje Tjedna i pročelnica Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu, šport i tehničku kulturu VPŽ, Vesna Šerepac. Ispred Gradske knjižnice i čitaonice toplo nas je pozdravila i ravnateljica Višnja Romaj. 

Knjiga, koju nam je dr. Koić predstavila, rezultat je projekta Sadašnjost i budućnost obitelji hrvatskih branitelja iz domovinskog rata  -perspektiva žene. U njoj su žene iznijele svoje priče koje nam je dr. Koić vrlo emotivno prenijela. Nositelji projekta su Zajednica udruga i članova hrvatskih vojnih invalida domovinskog rata Virovitičko-podravske županije (ZUiĆ- HVIDR-a VPŽ) i udruga HUPS (Hrvatska udruga za prevenciju suicida).

Predsjednica Društva psihologa VPŽ, Jasna Per-Kožnjak, svojim uvodnim riječima i tekstovima, koje je za nas izdvojila iz knjige, potaknula nas je da knjigu pročitamo jer kako u knjizi stoji…“knjiga je i nada da možda ipak postoji put do rješenja, svjedočenje je o neodustajanju i o borbi za sreću“.