Treća večer 11. tjedna psihologije s temom „Kako se dobro posvađati“ privukla je velik broj posjetitelja

U srijedu 21.veljače održali smo naše zadnje druženje u Tjednu psihologije u Gradskoj knjižnici i čitaonici. Gošća nam je bila prof. dr. sc. Željka Kamenov sa Katedre za socijalnu psihologiju Odsjeka za psihologiju Filozofskog fakulteta u Zagrebu koja se dugi niz godina bavi partnerskim odnosima.

Predsjednici Društva psihologa VPŽ Jasni Per-Kožnjak večeras se u uvodnom dijelu pridružio i dragi član našeg Društva s prebivalištem u Zagrebu, naš dopredsjednik prof.dr.sc. Vladimir Kolesarić, koji nas uvijek počasti nekom anegdotom iz svog bogatog životnog iskustva.

Profesorica Kamenov je zanimljivu temu „Kako se dobro posvađati“ učinila još zanimljivijom aktiviravši svakog posjetitelja. Naime, profesorica je napravila radionicu na kojoj smo imali priliku uvježbavati JA-poruke i načine na koje se možemo zauzeti za sebe i pregovarati u sukobu s partnerom. Kroz predavanje i radionicu naglasila je da ovakva konstruktivna komunikacija nije rezervirana samo za rješavanje sukoba među partnerima već je potrebna u svim područjima života –  komuniciraj s drugima onako kako želiš da drugi komuniciraju s tobom.