Psihologija – mediji – etika: iskustva i promišljanja za bolju suradnju

14.svibnja 2010. godine u 15 sati u Gradskoj knjižnici i čitaonici u Virovitici predstavljena je publikacija „Psihologija – mediji – etika: iskustva i promišljanja za bolju suradnju” koju je prošle godine izdali Društvo psihologa Istre i Naklada Slap, u organizaciji Društva psihologa Virovitičko-podravske županije i Hrvatskog-novinarskog društva, ogranka za Virovitičko-podravsku županiju.

Knjiga je namijenjena psiholozima, novinarima, studentima tih struka, vlasnicima medija i stručnjacima koji se bave obrazovanjem. Osnovi joj je cilj pružiti im podršku u znanju, stavu i donošenju etični(ji)h odluka isticanjem prednosti dobre suradnje psihologa i medija, pojašnjavanjem važnosti medijske pismenosti te davanjem nekih praktičnih uputa o tome što mogu (bolje) učiniti u susretu ovih struka.

Tekstovi 19 autor/ica organizirani su u poglavlja „Kolektivni voajerizam” , „Osnovni sastojci i začini”, „Oči širom zatvorene (o medijskoj pismenosti)”, Za sigurnije hodanje medijima (o poukama iz suradnje psihologa s medijima)”, „S ovu i s onu stranu medija (o poukama iz suradnje novinara s psiholozima”, „Novi mediji – rastuće nepoznato (o internetu i internautima kroz medij, tehnologiju i etičnost)”

Publikaciju su uredili: Dževdet Hadžiselimović, Marlena Plavšić, Jasenka Pregrad i Vesna Rusijan Ljuština. Recenzenti su Vladimir Kolesarić i Marijana Grbeša.

pme