Predstavljanje knjige ”Tkanje života”

U  sklopu Tjedna psihologije, koji se u organizaciji Društva psihologa Virovitičko-podravske županije održavao u Virovitici od 16. do 22. veljače, u knjižnici je predstavljena knjiga “Tkanje života” prof. dr. Mirjane Krizmanić.

O knjizi-priručniku govorili su Vladimir Kolesarić, redoviti profesor Odsjeka za psihologiju Filozofskog fakulteta u Zagrebu i urednica Sandra Pocrnić Mlakar.  Profesorica Krizmanić piše o bolnim događajima, osuđivanju drugih ljudi, izboru životnog partnera, agresiji, toleranciji, primanju i pružanju pomoći, religioznosti, suočavanju s neuspjehom, suočavanju s uspjehom, smislu za humor i drugim temama. Knjigu Tkanje života ilustrirao je Roko Idžojtić, višestruko nagrađivani mladi virovitički karikaturist.

tkanje

Sve ono što smo dobili na početku, kao i okolina u kojoj smo se rodili, može nam štetiti i koristiti, ovisno o tome što ćemo sami učiniti s tim. Te datosti slikovito možemo zamisliti kao osnovicu tkanja na kojem ćemo sami tkati tkanje svog života. Možda su neke početne niti malo tanke, možda nam se ne sviđa boja nekih drugih, ali to tkanje uvelike je u našim rukama, samo što to moramo najprije prepoznati, a zatim naučiti tkati što ljepšu i bogatiju tkanicu“, rekla je prof. Krizmanić.