Otvorenje 17. Tjedna psihologije

“Kao i prije, temeljna zadaća Društva psihologa je i danas dvojaka. Prva je provođenje i promicanje profesionalnog djelovanja članova Društva, a potom  njegovati psihologiju kao struku široke primjene u svakodnevnoj praksi.”
– istaknula je predsjednica Društva na otvorenju 17. Tjedna psihologije.

Ovogodišnji Tjedan psihologije započeo je Skupštinom Društva psihologa VPŽ u 17 sati, a nastavio se samim službenim otvorenjem 17. Tjedna i pozvanim predavanjem Kako žive naši umirovljenici – kvaliteta života i socijalna podrška. Što kažu istraživanja? kojega je održala uvažena gošća doc. dr. sc. Jasmina Tomašić Humer sa Filozofskog fakulteta u Osijeku.

Tijekom otvorenja Tjedna psihologije osim predsjednice Društva, okupljenima su se kratko obratili ravnatelj knjižnice Robert Fritz kao i pročelnik Upravnog odjela za društvene djelatnosti grada Virovitice Alen Bjelica koji je ujedno Tjedan psihologije proglasio službeno otvorenim.

Društvo psihologa Virovitičko-podravske županije djeluje od 1998. godine kada je u županiji bilo zaposleno 12 psihologa. Prvi predsjednik Društva postaje naš dragi, sada pokojni, kolega Martin Lovretić. Martin Lovretić otvorio je vrata strukovnom okupljanju psihologa u ovom dijelu naše domovine i tako omogućio razvitak psihologije kao struke te upozorio na potrebu šireg zapošljavanja psihologa u različitim područjima ljudskog djelovanja (kao što je, primjerice, zdravstvo i prosvjeta).“

Od 2006. godine vodstvo Društva preuzima Jasna Per-Kožnjak. Društvo je tada brojalo 19 članova. Jasna vodi Društvo do 2023. godine, punih 17 godina. Za to vrijeme prepoznat je njen napor u društvenom afirmiranju psihologije za što je dobila više strukovnih nagrada.

Društvo psihologa Virovitičko-podravske županije jedno je od najaktivnijih Društava. Od samih početaka javne manifestacije Tjedan psihologije (koji se obilježava u trećem tjednu veljače) članovi našeg Društva organiziraju javna ili usmjerena predavanja, radionice, predstavljanja knjiga, okrugle stolove, otvorena vrata, nastupe u medijima.

Niti 17. TP svojim programom ne zaostaje za prethodnim Tjednima. Više od 20 članica Društva organizira aktivnosti uoči, za vrijeme i nakon službenog Tjedna psihologije. 

Naše Društvo iz godine u godinu ima sve veći broj članova. Tako i ove godine u Društvo smo primili dvije nove kolegice: Sanju Lješčak i Andreu Gregurić.

Od srca se zahvaljujemo grupi Artes koji su ovo otvaranje učinili posebno lijepim i svečanim kao i Secret Taste Winery koji su svojom donacijom lokalnog vina kasniji domjenak za članove i uvažene posjetitelje učinili ukusnijim.

Naravno zahvaljujemo se i Gradskoj knjižnici i čitaonici Virovitica koja nas iz godine u godinu vjerno prati i pomaže u nastojanjima da promoviramo struku i dijelimo znanja iz psihologije sa javnošću.

Hvala i onima koji su nam bez obzira na sajam Viroexpo i veliku količinu posla poslovnom suradnjom izašli u susret kako ne bismo ostali gladni – pekara Pinokio, Suhopolje i ChocolateCafe.

Za znak pažnje predavačici zadužena je Kreativna udruga Unikat, točnije gospođa
Jasna Ercegovac kao i Secret Taste Winery.

Hvala svima koji nas iz godine u godinu vjerno prate i podržavaju.

Pozivamo vas sve još jednom da nam se priključite u tjednu bogatom sadržajima iz različitih područja psihologije i prepoznate važnost psihologa u društvu i zajednici!