Uspješno završen 8.tjedan psihologije

U utorak 17.veljače 2015. godine predstavljanjem knjige “Muškarci i žene-poznajemo li se uopće” psihologinje Dubravke Miljković i Majde Rijavec službeno je otvoren 8. Tjedan psihologije. Na svečanosti otvaranja u Gradskoj knjižnici i čitaonici uz psihologe iz Virovitice i Virovitičko-podravske županije, okupilo se i mnoštvo uzvanika, znatiželjnika i ljubitelja psihologije.Riječima dobrodošlice ih je pozdravila predsjednica Društva psihologa Virovitičko-podravske županije Jasna Per Kožnjak, a pjesmom kvartet Artes. Tjedan psihologije otvorila je zamjenica gradonačelnika Željka Grahovac. 

Osim o knjizi Dubravka Miljković održala je zanimljivo i duhovito predavanje pod nazivom “Muškarci nisu idioti. A žene imaju dugu kosu”, o razlikama među muškarcima i ženama koje su potkrepljene nizom znanstvenih istraživanja.

Društvo psihologa Virovitičko-podravske županije svake godine na Tjednu psihologije svečano prima nove članove, tako je  ove godine članom postala Dragana Prendl koja je psihologiju diplomirala na fakultetu u Osijeku kod profesora Vladimira Kolesarića.

U srijedu je  za učenike srednjih škola Gradskoj knjižnici Virovitica u održana radionica ”Poetika narodnjaka” voditeljica Melite Schmitz i Ljiljane Matošević, a u četvrtak zanimljivo predavanje prof.dr.sc Josipa Jankovića pod nazivom ”Odgovorno roditeljstvo”.

Osim spomenutih predavanja za vrijeme trajanja Tjedna psihologije psiholozi su na svojim radnim mjestima i u zajednici održali niz radio emisija, predavanja i radionica kojima su nastojali približiti psihologiju svim građanima.

Slike s Tjedna psihologije možete pogledati na Galerija – 8.tjedan psihologije

Osvrt drugih medija vezano uz 8.tjedan psihologije možete pogledati na linkovima:

www.icv.com.hr – započeo 8.tjedan psihologije

www.icv.com.hr – edukativna predavanja za roditelje u tjednu psihologije

www.virovitica.net – osmi tjedan psihologije