8. tjedan psihologije

Poštovane kolegice i kolege,

S osobitim zadovoljstvom najavljujemo 8. tjedan psihologije u Hrvatskoj koji će se održati od 16. do 22. veljače 2015. različitim događanjima i aktivnostima diljem Lijepe naše.

Tjedan psihologije prvi put smo organizirali 2008. godine u sklopu obilježavanja 55. obljetnice Hrvatskog psihološkog društva kad smo pozvali kolegice i kolege psihologe da se različitim aktivnostima uključe u obilježavanje 55. godina postojanja naše najstarije strukovne udruge. Odziv je bio iznenađujuće dobar, veliki broj kolegica i kolega pokazao je entuzijazam i motivaciju da psihologiju približi i predstavi zajednici te da pokaže svu širinu uključenosti psihologijske teorije i prakse u život pojedinca i zajednice. Aktivnost smo nastavili i sljedećih godina pa smo tako u prošlom 6. tjednu imali uključenih preko 400 sudionika, s preko 500 događanja na oko 200 lokacija u 60 hrvatskih gradova i mjesta uz dobru medijsku prezentaciju svih događanja.

Pozivamo vas, uključite se u događanja 8. tjedna psihologije što možete učiniti na najrazličitije načine u sredini u kojoj živite i radite – predavanjem, okruglim stolom, radionicom, izložbom i predstavljanjem knjige, plakata, demonstracijom rada psihologa u praksi, tribinom na neku temu koja je aktualna u vašoj zajednici, provođenjem i prezentacijom rezultata vašeg istraživanja, nastupom na radiju, televiziji, pisanim ili elektronskim medijima, ili nekom sasvim novom aktivnosti za koju pretpostavljate da će pobuditi interes u zajednici i doprinijeti poboljšanju kvalitete življenja pojedinca i zajednice. Nositelji svih aktivnosti ste upravo vi, kolegice i kolege, psiholozi i psihologinje, članovi stručnih sekcija, županijskih društava psihologa, članovi akademske zajednice, studija psihologije, znanstvenih jedinica i ustanova, studenti psihologije. Pokažimo zajednici u kojoj živimo i radimo što sve znamo i možemo, budimo još vidljiviji u korist svakog hrvatskog psihologa i psihologinje i u korist ukupne zajednice.

preuzeto sa stranice Hrvatskog psihološkog društva