Projekcija filma ”Vidimo se za godinu dana”

U ponedjeljak, 17. veljače projekcijom filma ”Vidimo se za godinu dana” otvoren je 7. tjedan psihologije.

Film je ujedno i uvod u tribinu koja će se održati u utorak, na temu ”Psihosocijalni suport oboljelim ženama”, na kojoj će gost predavač biti Ljiljana Vukota, profesorica psihologije, koja djeluje u udruzi ”Sve za nju”.

‘Vidimo se za godinu dana’ film je u kojem pratimo četiri protagonistice koje žive s rakom dojke. U središtu priče je Paula koja je film o oboljelima započela raditi kao scenaristica, da bi ubrzo doznala da i sama boluje od raka dojke i tako završila kao jedna od glavnih likova ove snažne i upečatljive ženske priče.
Film dokumentira i priče triju drugih žena – Vesne, Almenke i Kire – čije liječenje prati Paulin put ozdravljenja/liječenja. Tijekom liječenja, Vesna i Almenka pokreću udrugu žena koje boluju od raka dojke – organizaciju koja na putu ozdravljenja postaje važan partner ženama koje se liječe od raka dojke. Dijelimo sumnje, nade i strahove svih četiriju žena dok se suočavaju s operacijom, kemoterapijama, zračenjem i gubicima ženskih atributa kao što su grudi i kosa, no i gubicima bliskih osoba.

Pratimo Paulino cijelo putovanje: od dijagnoze, kada saznaje da boluje od raka dojke, do trenutka kada joj liječnička ekipa daje do znanja da da su nalazi uredni – ‘Vidimo se za godinu dana!’ – i povratka svakodnevnom životu koji više nikad neće biti isti.

Galeriju slika s projekcije filma možete pogledati ovdje.