Predstava “U mojoj glavi” Teatra Tirena

Po završetku Tjedna psihologije, Teatar Tirena iz Zagreba izveo je predstavu o mentalnom zdravlju “U mojoj glavi” u Osnovnoj školi Ivane Brlić-Mažuranić Virovitica.

Predstava je bila organizirana za učenike osmih razreda, no na predstavu su došli i zainteresirani učenici sedmih razreda.

“U mojoj glavi” priča je o dvoje tinejdžera, Borni i Vanji. Bornu čeka važna odluka o upisu u srednju školu i kako vrijeme odmiče, on je pod sve većim pritiskom. Postaje tjeskoban i dobiva napadaje panike. Vanja trenira odbojku i ostavlja dojam vesele i samosvjesne osobe. No počinje se osjećati sve lošije a ne zna zašto, gubi interes za stvari koje su je prije veselile i postaje bezvoljna. Nitko, pa ni ona sama, ne prepoznaje ozbiljnost depresije. Ni Borna ni Vanja ne znaju kako si pomoći… 

Predstava šalje poruku da se imamo pravo osjećati se loše, umorno i bezvoljno, ali i da treba potražiti stručnu pomoć kada se više ne možemo sami nositi s tim osjećajima. Predstava također podiže svijest o opasnostima mentalnih bolesti i promiče svjesnost o važnosti prevencije i destigmatizacije mentalnih bolesti.

Hvala Teatru Tirena na ovoj predstavi i što su svojom izvedbom upotpunili program Tjedna psihologije.