Otvoren 12. tjedna psihologije – Društvo obilježilo 20 godina djelovanja

U ugodnom ambijentu Gradske knjižnice i čitaonice Virovitica u srijedu, 20. veljače, održano je otvorenje 12. Tjedna psihologije. Večer psihologije otvorio je tamburaški kvartet učenika srednje Glazbene škole „Jan Vlašimsky“ Virovitica poznatim Mozartovim zvucima.

Ovogodišnji Tjedan psihologije znatno je bogatiji od prijašnjih. Posjetitelje će, uz sve aktivnosti koje su do sada bile, dočekati i kviz te koncert rock grupe iz Osijeka. Uz to bit će zanimljivih tema i radionica te “Psihodomjenak” u povodu 20 godina djelovanja Društva psihologa Virovitičko-podravske županije.

– Ovogodišnji novitet – “Psihodomjenak”, napravljen je u želji da se građanima, na jedan popularan način, približe radna mjesta psihologa te da im se omogući da „oči u oči“ porazgovaraju sa psiholozima koji rade u različitim praksama – istaknula je Jasna Per-Kožnjak, predsjednica Društva.

Gost predavač na večerašnjem otvorenju je Ljiljana Pačić-Turk, pročelnica Odjela za psihologiju na Hrvatskom katoličkom sveučilištu u Zagrebu koja je virovitičkoj publici izložila rad raznih odsjeka HKS-a.

-Novo smo sveučilište, stari smo tek 10 godina i smatram da ima mnogo toga što možemo ponuditi našim sadašnjim, a i budućim studentima, osobito virovitičkim maturantima – istaknula je L. Pačić-Turk te dodala kako je ovakav Tjedan psihologije odlična prilika da psiholozi približe građanima svoj posao.

Otvorenju 12. Tjedna psihologije, uz renomirane psihologe, prisustvovali su i virovitički gradonačelnik Ivica Kirin te Vesna Šerepac, županijska pročelnica Odjela za prosvjetu, kulturu, šport i tehničku kulturu.

Uslijedilo je predstavljanje 20 godina rada i djelovanja DP VPŽ izložbom fotografija, slikom i riječju te prigodna izložba iz područja psihologije „Čitajmo psihologiju“. (www.icv.hr, lmh, Foto: L. Martinko-Hock, Gradska knjižnica i čitaonica, nk)