Završen 9. tjedan psihologije u Virovitičko-podravskoj županiji


U petak, 19. veljače 2016. godine, koncertom pjevačice Ive Gortan, studentice psihologije i prošlogodišnje polufinalistice The Voicea, završio je 9. tjedan psihologije u Virovitičko-podravskoj županiji.

Pet pozvanih predavača obogatilo je ovogodišnji Tjedan psihologije. Tjedan je otvorila prof. dr. sc. Mirjana Nazor predavanjem o temi starenja – je li starenje „noćna mora“, ili ipak nešto drugo, mogli smo saznati u ponedjeljak. Predstavljanjem knjige o suicidima hrvatskih braniteljima, autora mr. sc. Zorana Komara i mr. sc. Elvire Koić, ukazano je na najveći problem s kojim se braniteljska populacija susreće – samoubojstva njihovih suboraca. Važnost teme pokazao je visoki odaziv članova braniteljskih udruga.

Dvoje sveučilišnih profesora također je održalo predavanja. Prof. dr. sc. Gordana Kuterovac Jagodić nas je upoznala s posljedicama koje razvod ostavlja na djecu, ali i kako se boriti protiv negativnih utjecaja razvoda, dok je prof. dr. sc. Vladimir Takšić nazočnima približio pojam emocionalne inteligencije, prikazavši na koji nam način ona može pomoći u svakodnevnom životu.

Nakon predavanja o emocionalnoj inteligenciji održao se već u uvodu spomenuti koncert, na kojemu je Iva Gortan potvrdila da je s pravom zaslužila svoje mjesto u polufinalu The Voicea, te razgalila srca prisutne publike i u odličnom tonu privela Tjedan kraju.

Osim pozvanih stručnjaka predavanja, u Tjednu je održano više od 30 aktivnosti u svezi psihologije. Predavači su gostovali u radijskim emisijama, izloženi su posteri članova Društva psihologa VPŽ, održane su radionice u osnovnim i srednjim školama, učeničkom domu te u Hrvatskom zavodu za zapošljavanje, predavanja u glazbenim školama, dani otvorenih vrata, te promicanje tjelesnog vježbanja zbog boljeg fizičkog i mentalnog zdravlja.

Potaknuti pozitivnim komentarima koje smo dobili za ovogodišnji Tjedan psihologije,  zahvaljujemo svima koji su sudjelovali i omogućili da se ovakva manifestacija održi, te vas pozivamo da nam se svakako pridružite i iduće godine na jubilarnom, 10. tjednu psihologije.

Slike možete pogledati u galeriji.