Održan sastanak DPVPŽ

U četvrtak, 05. prosinca 2013. godine održan je sastanak Društva psihologa VPŽ. Za sve članove i kolege koji nisu mogli prisustvovati ukratko donosimo najvažnije informacije sa sastanka.

  • ZAVRŠENA KONFERENCIJA PSIHOLOGA NA KOJOJ SU SUDJELOVALI  I ČLANOVI DPVPŽ
  • NAJAVLJENA JE 22. GODIŠNJA KONFERENCIJA PSIHOLOGA, KOJA ĆE SE ODRŽATI U ROVINJU I ČIJI JE SUORGANIZATOR I DPVPŽ
  • DOGOVORENE SU AKTIVNOSTI ZA NADOLAZEĆI 7. TJEDAN PSIHOLOGIJE
  • DOGOVORENE SU AKTIVNOSTI U VEZI SUORGANIZACIJE 22. KONFERENCIJE PSIHOLOGA

Predsjednica JasnaPer Kožnjak informirala je prisutne da su članovi DPVPŽ sudjelovali u ovogodišnjoj konferenciji hrvatskih psihologa koja je održana u Zagrebu od 6. do 9. studenoga s temom „Suvremeni izazovi psihologije rada i organizacijske psihologije“. Ukratko, na okruglom stolu Sekcije psihologa u medicini rada razgovaralo se o novostima te suradnji s liječnicima medicine rada.Za psihologe koji rade u zdravstvenim ustanovama novost su novoutvrđeni dijagnostičko-terapijski postupci koje provode psiholozi u ugovornim djelatnostima HZZO-a.

Na svečanosti zatvaranja najavljena je 22. godišnja konferencija hrvatskih psihologa koja će se održati u Rovinju od 5. do 8. studenog 2014. godine. Središnja tema je „Kako obrazovanju dodati boju – uloga i izazovi za psihologe“, a suorganizator će uz Društvo psihologa Istre biti naše Društvo psihologa Virovitičko-podravske županije.

Predsjednica također pojašnjava da je novost sudjelovanje kongresne agencije u organizaciji konferencije.

 

Nadalje, predsjednica Društva obavjestila je prisutne da će se 7. Tjedan psihologije održati od 17. do 23. veljače 2014. godine. Moli članove da do 10. siječnja 2014. predaju svoj program za Tjedan psihologije kako bi promidžbeni materijali bili na vrijeme gotovi.

Predsjednica je dogovorila s ravnateljicom Gradske knjižnice i čitaonice da nam prostor bude na raspolaganju.

Prisutnima je podjeljen promidžbeni materijal za Tjedan psihologije – plakate Društva psihologa Virovitičko-podravske županije te HPD-a, straničnike, blokove. Članovi Društva koji nisu bili prisutni mogu kod Jasne preuzeti materijale. Letci s programom bit će izrađeni čim članovi dostave e-poštom aktivnosti koje planiraju za Tjedan psihologije.

 

Završno, predsjednica Jasna Per Kožnjak je predložila načine na koje se naše Društvo može uključiti u suorganizaciju 22. godišnje konferencije psihologa u Rovinju. Prisutni su se složili da je suorganizacija konferencije lijepa promidžba našeg Društva. Budući da je tema konferencije obrazovanje, a naše Društvo ima puno članova upravo iz tog područja, J. Per Kožnjak potiče članove da se aktivno uključe u rad konferencije izradom i prezentacijom znanstvenog rada ili plakata. Za aktivne sudionike postoji mogućnost financiranja kotizacije od strane našeg Društva.Također predlaže da organiziramo prijevoz (kombi) budući da je više članova zainteresirano – tako će se smanjiti troškovi putovanja.